Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

137
Seija Lahden valtuustoon!

"Haluan olla edistämässä yrityksien ja yrittäjien asemaa,
sitä kautta luomassa kasvua,
jolla tehdään hyvää ihmisille.

Olen valmis tekemään työtä ja päätöksiä kuntalaisia kuunnellen,
huomioiden kokonaisuudet ja kestävä kehitys."

- 137 Seija Kraft-

 

Etusivulle 

 

4.6.2021 Ennakkoäänestys menossa ja minulla mielenkiintoinen ja opettavainen matka menossa rakkaassa kotikaupungissani  Lahdessa kuntavaaliehdokkaana kokoomuksen riveissä numerolla 137. 

 

MINUSTA 

Sanoin kyllä ehdokkuudelleni ja lähdin tekemään työtä lahtelaisten ja Lahden hyvinvoinnin eteen.  Haluan antaa kaiken kokemukseni, osaamiseni ja yhteistyötaitoni Lahden ja lahtelaisten eteen tekemällä työtä ja päätöksiä kaupungin luottamustehtävissä. Olen paljasjalkainen lahtelainen, käynyt koulut, opiskellut, luonut työuran ja perustanut perheen Lahdessa. Minusta Lahti on upea kaupunki ja nyt vielä uusin yliopistokaupunki Suomessa ja edistyksellinen myös ympäristöasioissa saaden kunnian olla Euroopan ympäristöpääkaupunki tänä tärkeänä vaalivuonna. 

Olen pitkän linjan finanssialan ammattilainen, toiminut johtotehtävissä ja palvellut asiakkaita kymmeniä vuosia. Vastuullani on ollut monenlaisia asioita myynti, markkinointi ja viestintä, kumppanuudet, kehittäminen, sähköiset palvelut, työsuojelu, asiakkuudet jne. Olen kokenut päätöksentekijä. Minulla on verkostot elinkeinoelämässä, olen mm. toiminut Hämeen kauppakamarin finanssi- ja koulutusvaliokunnissa ja ollut LAMKIN ja Uusyrityskeskuksen hallituksissa. Teen vapaaehtoistyötä mm. tällä hetkellä olen Lahden Zontien puheenjohtajana ja MLL:n ystäväksi maahanmuuttajaäidille projektissa. Olen myös innostunut nuorempien mentoroinnista. Minusta on Ihana oppia uutta ihmisten kanssa työtä tehdessä, innostavaa tutustua erilaisiin kulttuureihin ja saada uusia ystäviäkin ihan uudenlaisista verkostoista. 

YRITYSMYÖNTEINEN KAUPUNKI, SUJUVA ARKI, LAPSIPERHEET, NUORET JA ARVOKAS VANHUUS

Haluan parantaa ihmisten elämää ja poistaa arjesta kapuloita ja pullonkauloja. Olen ottanut kärjekseni yritysystävällisen kaupungin. Yrityksillä pitää olla Lahdessa hyvät toiminta – ja kasvuedellytykset, jotta meillä olisi vahva talous, jotta voidaan huolehtia, että lahtelaisilla on hyvät palvelut ja on mahdollisuus pitää huolta heikoimmistakin. 

Erityisen lähellä sydäntäni ovat lapsiperheet ja heidän hyvinvointinsa. Nuorten lisääntyneet mielenterveysongelmat huolestuttavat ja myös valitettavasti Lahdessakin on kasvava huumeongelma. Näitä asioita pitää hoitaa yhdessä viranomaisten, sotetoimijoiden ja erilaisten järjestöjen hyvällä yhteistyöllä. Päihderiippuvaisen nuoren on päästävä hoitoon heti ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, kun hän tahtonsa ilmaisee. Huomenna saattaa mieli olla jo toinen. Myös terapiatakuu pitää saada toteutetuksi ja samalla mainitsen nopean ja sujuvan hoitoon pääsyn muidenkin osalta. Tässä yksityinen sektori on tärkeässä roolissa ja palveluseteleiden avulla saadaan kaikille valinnan vapaus ja mahdollisuus nopeaan hoitoon pääsyyn. 

Vielä mainitsen, että meillä kaikilla on oikeus arvokkaaseen vanhuuteen. Siksi on tärkeää, että me varmistamme laadukkaat ja monipuoliset palvelut kotiin, jotta jokainen voisi asua kotona niin pitkään kuin se vain on mahdollista. Ja sitten, jos arki ei enää kotona suju, niin pitää olla mahdollista jatkaa laadukasta ja virikkeellistä elämää palvelutalossa. 

KULTTUURI

Ja vielä yksi tärkeä asia: kulttuuriin tukeminen. Minun sydäntäni lähellä on kaikki kulttuuri, harrastan monipuolisesti liikunnan lisäksi kulttuuria eri muodoissaan ja arvostan taiteen tekijöitä todella paljon.  Haluan olla edistämässä meidän hienoa urheilukaupunkiamme myös entistä elävämmäksi kulttuurikaupungiksi. Meillä on upea teatteri ja erityisesti Sibelius-talo sekä KokoLahden antama kokonaisuus sekä toki urheilukeskus ja nyt vihdoin uudistuva kisapuisto. Lahtji antaa upeat puitteet monenlaisille tapahtumille ja taiteen tekijöille. Kulttuurin harrastus on tärkeä osa sivistystä ja toimii terveyden ja hyvinvoinnin tukijana siinä missä urheilukin.  

 

MINÄ LUOTTAMUSTEHTÄVISSÄ

Päätösten teossa minä toisin valtuustoon lempeää jämäkkyyttä, yhteistyökykyä, diplomatiaa, asioihin perehtymistä ja kuuntelua sekä eteenpäin katsomista, kokonaisuuksien ymmärrystä sekä mahdollisuuksien etsimistä. Pienetkin asiat on hoidettava, mutta kun tehdään päätöksiä isommista asioista ei saa jäädä kiinni lillukan varsiin. 

Eli kaupungin ja kaupunkilaisten hyvinvointia edistämässä haluan olla jatkossa eli äänestä uutta voimaa valtuustoon Seija Kraft 137. 

 --------------

 

MIELIPIDEKIRJOITUS/ESS
22.5.2021

Seija Kraft Tapionsalo
Kunnallisvaaliehdokas


YRITTÄJYYS KUNNIAAN LAHDESSA

Valtakunnallinen vasemmistolainen politiikka on lyönyt yrityksiä ja yrittäjiä korville. Hienot lupaukset, joilla luvataan kaikille kaikkea, vaativat valtavasti rahaa. Mikäli kaikki toteutetaan velkarahalla, tehdään se lastemme kustannuksella. Velat on kuitenkin aina maksettava. Marinin vaalitentissä esittämässään puheessa ei mainittu yrityksiä kuin ohimennen, eikä yritysten toiminnan tukemisen konkretiaa otettu esille lainkaan. Työllisyyden parantamiseen ei ollut tarjolla realistisia keinoja.

Yhteiskunta pitää huolta peruspalveluiden toteutuksesta, mutta niitä voidaan tuottaa tehokkaammin yksityisen sektorin toimesta. Julkisen sektorin velkaa ei tule lisätä, eikä veroja korottaa. Suomen verotus on jo nyt korkea, eikä ahkeruudesta tai yritteliäisyydestä saa enempää sakottaa. Verotusta on kohdistettava ennemminkin kulutukseen ja haittaveroihin ja veropohjaa on laajennettava luomalla toimintaedellytyksiä yrityksille. Siinä kuntapäättäjillä on iso rooli.

Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan esimerkiksi hyvällä kaavoituksella, byrokratiaa purkamalla ja luomalla myönteinen ja nopea päätöksentekomalli, jolla mahdollistetaan joustavuutta ja ketteryyttä yritysten toiminnassa. Kaupungin tulee varmistaa, että paikalliset yritykset pääsevät mukaan hankintaprosesseihin. Hankekokonaisuudet tulee pilkkoa siten, että pienemmätkin toimijat pääsevät mukaan tarjoamaan palveluitaan. Kaupungin päätöksissä on aina huomioitava yritysnäkökulma. Päättäjillä on oltava toimivat suhteet lahtelaisiin yrityksiin. Kaupungin ja elinkeinoelämän välisen aktiivisen ja avoimen vuorovaikutuksen avulla varmistetaan se, että kapulat saadaan pois rattaista ja asioita päästään toteuttamaan sujuvasti ja ketterästi.

Me kaikki haluamme pitää huolta koulutuksesta, terveydenhuollosta, lapsista, nuorista, lapsiperheistä ja ikääntyneistä; vieläpä laadukkaasti. Jotta voimme rahoittaa tämän kaiken, tarvitsemme yrityksiä, jotka menestyvät, investoivat, kasvavat ja työllistävät. Näin saamme verotuloja ja elinvoimaa kaupunkiin. Lisäksi yksityisen sektori tuo palveluja kuntalaisille. Yksityiset toimijat täydentävät julkisia peruspalveluja, jotta esimerkiksi hoitotakuu ja terapiatakuu voivat toteutua. Yksityinen sektori kehittää tehokkaampia tapoja hoitaa asioita, uusia innovaatiota vaikkapa digitaalisuutta hyödyntäen.

Lahdessa on tehty paljon hyviä asioita, ja kaupunki on aina vain houkuttelevampi asua, elää ja yrittää. Valtuustossa haluan jatkaa hyvää kuntapolitiikkaa parantamalla yritysten ja yrittäjien asemaa, ja haluan siten olla luomassa kasvua ja työpaikkoja, luomassa yhteistä hyvää, jolla voidaan hoitaa kuntalaisille peruspalvelut kuntoon ja varmistaa kaikille sujuva arki. Haluan olla vaikuttamassa kuntapolitiikkaan siten, että löydämme johtajuutta ja yhteistyötä yli puoluerajojen yhteisen hyvän rakentamiseksi.

Seija Kraft Tapionsalo
Kunnallisvaaliehdokas